Ladbrokes’ aksjer
Ladbrokes er et britisk basert betting- og spillselskap. De har hovedkontor i Rayners Lane i bydelen Harrow i London. Ladbrokes er notert på London Stock Exchange og er medlem av FTSE 250-indeksen, etter å ha blitt forvist fra FTSE 100 i juni 2006. I juli 2015 landet selskapet en avtale om å fusjonere med sin argeste rival, Gala Coral Group, under betingelsene at Ladbrokes konsernsjef Jim Mullen skulle fortsette som CEO i det nye selskapet Ladbrokes Coral.
Det som skiller Ladbrokes fra alle andre spilleselskaper vi kjenner godt i Skandinavia er at de ikke bare er verdens største bookmaker med hele 2200 egne spillekiosker fordelt utover hele Storbritannia, Irland og Belgia, de har også en utrolig lang historie som startet tilbake i 1886. Ladbrokes er derfor det sterkeste navnet innenfor sin bransje.
Store forandringer
Få spilleselskaper eller bookmakere har opplevd så mange store forandringer som Ladbrokes. Få selskaper har også opplevd så mange av verdensøkonomiens opp- og nedturer heller. Omstillingene har vært store, særlig etter at Betfair – som kom med sin spillebørs, hvor spillerne selv satte oddsen og kjøpte og solgte odds seg imellom kom på markedet i 2003 – satte en stopper for Ladbrokes store dominans i det britiske markedet. En vekst som de mange selskapene som er notert i Stockholm vil man ikke oppleve i Ladbrokes-aksjen. Men at Ladbrokes med små grep de neste månedene tar igjen markedsandeler er det ingen tvil om, spesielt etter oppkjøpet av Coral.
Høy omsetning
Ladbrokes-aksjen er en av de mest omsatte aksjene på London-børsen, noe som sier at selskapet er populært – men dette kommer også av selskapets lange tradisjon. Prisen er mer stabil enn andre selskaper i samme bransje, noe man kan se på siste års priser. Bunnprisen de siste 12 månedene når dette skrives har vært 95,70 og toppen ble nådd på 147. Siste års avkastning ligger på -21,65 prosent, noe som både styret og store investorer neppe er fornøyd med. Allikevel er det optimisme for spillgiganten, som for ikke mange år siden saksøkte den norske staten. Grunnen var at de mente at monopolet her stridet med EØS-reglene og det frie markedet Norge burde være en del av. Ladbrokes tapte saken og måtte dekke store saksomkostninger. Ladbrokes anket heller ikke tingrettens avgjørelse.
Nye produkter
Dagens aksjepris på rundt 100 blir sett på som attraktiv og det blir spennende å følge Ladbrokes i tiden som kommer. Det er allikevel ingen tvil om at Ladbrokes må ta inn nye markedsandeler, og kanskje er det nye produkter som får fart på aksjen igjen. Fusjonen med Coral kan ha vært løsningen.